Materiaalsoorten

Naast dat onze drukkers hun eigen kwaliteiten hebben, bieden ze ook verschillende materialen aan die bij hun expertise passen. Ga je voor een goud glanzende flyer waar wit op geprint is of juist een duurzame agenda gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Naast normaal A4 papier bestaan er zo veel meer papiersoorten. Per opdracht geven we aan wat de mogelijkheden zijn en bekijken we welke papiersoort en kleur jouw hart sneller laat kloppen.

Drukproces

Drukken of printen kan op vele verschillende manieren. Denk aan letterpress, waardoor je hoogteverschil voelt in het papier, digitaal printen is weer heel interessant voor kleine oplages en de zeefdruktechniek wordt vaak gebruikt voor shirts. Voor grote oplages is offset erg handig en tampondruk gebruiken we om pennen, helmen en andere voorwerpen te voorzien van tekst en beeld. Wanneer je behang, stickers of plaatmateriaal wilt bedrukken is een UV-vlakbedprinter de oplossing. Tijdens het ontwerp houden we rekening met de mogelijkheden qua printen en drukken.

Bindwijze & afwerking

De afwerking is een van de belangrijkste onderdelen bij drukwerk . Er zijn heel veel soorten afwerkingen mogelijk en wij bieden ze bijna allemaal aan. Denk aan schoonsnijden, rillen, stansen, vrouwen en wire-o. In de afwerking zijn twee manieren die het meest gebruikt worden: schoonsnijden en stansen.

Bij kleine oplages is schoonsnijden de goedkoopste en snelste optie. Daartegenover heb je bij stansen de mogelijkheid om je flyer, magazine, agenda of boek in een aparte vorm te stansen.