Kartonnen lampen

hand gemaakt helemaal uniek lamp van karton laroid.com
hand gemaakt helemaal uniek lamp van karton laroid.com

Tafellampen uit de webshop

Voor het ontwerpen van de tafellampen struinen we heel Nederland af, op zoek naar de mooiste oude lamppoten. Elke lamp poot die Laroid gebruikt is hergebruikt en daarom uniek. Voor deze bijzondere lampen maken we gebruik van een draaifitting waar je zelf een ledlamp naar keuze in kunt draaien.

De lampen worden elk apart bedacht, ontworpen en met de hand in elkaar gezet. Bij elke lamp wordt een certificaat met naam en modelnummer meegeleverd.

In de webshop vind je de meeste lampen van Laroid. Ben je op zoek naar een specifiek lamp of wil je een lamp op maat laten maken? Wij denken graag met je mee en maken een (kartonnen) lamp, speciaal voor jou.

Klik HIER om contact met ons op te nemen

Custom-made lamp

Custom-made lampen zijn onze kartonnen lampen die we speciaal voor je op maat maken. Om een inrichting, cadeau of relatiegeschenk helemaal uniek te maken is het leuk om een lamp naar eigen smaak te kunnen bestellen.

Wij maken, met behulp van jou, een unieke lamp. Zo ontstaat er iets bijzonders. Naast dat het mogelijk is om een (deel van je) ‘ oude’ lamp te gebruiken, het snoer aan te passen of de vorm/kleur te personaliseren, is het ook mogelijk om een compleet nieuw ontwerp te maken voor een hanglamp of tafellamp. Ons hoofdmateriaal is karton maar dat houdt niet in dat we geen andere materialen kunnen gebruiken in het ontwerpen van uw lampen. Deze lampen geven we net dat kleine beetje extra.

Ook al zijn de hanglampen zijn nog niet beschikbaar in de webshop, in het ontwerpen van hanglampen hebben we al geruime tijd ervaring. We houden van vernieuwing en proberen graag dingen uit!

hand gemaakt helemaal uniek lamp van karton laroid.com
Inspiration-laroid-picturefrompintrest61

Hergebruik karton,

Onze kartonnen lampen zijn helemaal uit golfkarton gemaakt. Ons golfkarton bestaat uit drie lagen gegolfd papier. In combinatie met meerdere lagen vlak papier krijgen deze lagen een bepaalde stijfheid en sterkte met stootwerende eigenschappen. De afzonderlijke lagen papier, liners genoemd, bestaan uit sterke gerecyclede papiersoorten.

Nederland is een echt ‘oud papier land’ . We kunnen ons oud papier en karton bijna overal en dicht bij huis inleveren. In 2013 werd in Nederland totaal 2.350.000 ton oud papier en karton ingezameld en gerecycled. Een ton (1.000 kg) oud papier bespaart 3,3 bomen. Dit betekent dat er in Nederland jaarlijks ruim zeven miljoen bomen worden gespaard!

Het karton dat Laroid gebruik bestaat uit ongeveer 75% gerecycled materiaal. De liners aan de binnenkant van het karton zijn gemaakt uit vezels van hout. De houtvezels worden vooral geïmporteerd uit Europa en Noord-Amerika. De vezels zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.