Welkom op Kartonnenfiguren.nl

kartonnenfiguren.nl is onderdeel van Laroid.com

Uiteraard
maken wij
ook op
bestelling

Onze UNIEKE producten

Laroid is een jong bedrijf dat zich richt op hergebruik, design en unieke producten. Zo maken wij eigentijdse kartonnenfiguren. Zoals elk mens uniek en bijzonder is, willen wij als Laroid alleen producten maken die handgemaakt en uniek zijn. Hoe tof en waardevol is het om te weten dat je een kartonnen figuur in je kamer, huis, garage, restaurant of kantoor hebt staan die niemand anders heeft.

3laags golfkarton - schip Laroid

Uiteraard staan we er voor open om jou ideeën te realiseren!

Om een inrichting of cadeautje helemaal uniek en persoonlijk te maken is het leuk om het kartonnenfiguur helemaal naar je eigen smaak en grote te kunnen bestellen. Wij vinden het daarom ook alleen maar leuk om ideeën uit te werken en te realiseren! Schroom niet en neem gerust contact op!

Herbruik,

De kartonnen figuren zijn net als de lampen geheel vervaardigd uit golfkarton. Ons golfkarton bestaat uit 3lagen gegolfd papier. In combinatie met meer lagen vlak papier krijgen deze lagen een bepaalde stijfheid en sterkte met stootwerende eigenschappen. De afzonderlijke lagen papier, liners genoemd, bestaan uit sterke papiersoorten. Het in Nederland verkrijgbare papier komt zowel uit Nederland als via import uit andere landen.  IMG_63412
82% van het in Nederland gemaakte papier en karton heeft oudpapier als basis. Er worden ook verse houtvezels geïmporteerd voor het maken van papier in Nederland. Deze vezels komen voornamelijk uit Europa en Noord-Amerika. De vezels zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het in Nederland gemaakte papier wordt voornamelijk afgezet op de Europese markt (circa 90%).

Wij zoeken stad en land af naar de mooiste juweeltjes van landkaarten.Zo kom je landkaarten tegen op de kartonnen figuren van het jaar ±1930 tot en met 2014. Wij zijn voor hergebruik dus wij gebruiken alleen kaarten die gebruikt zijn. Zo kan het voorkomen dat er vintage gebruikssporen tegen kom op de kartonnen figuren. Dat zorgt er voor dat elke kartonnenfiguur dat wij maken uniek is.