kartonnenfiguren-cardboardfigures

kartonnen-figuren
fiat500

Kartonnen figuren uit de webshop

Laroid maakt unieke kartonnen figuren van gerecycled karton. De figuren worden elk apart bedacht, ontworpen en beplakt met landkaarten. We hebben verschillende kartonnen figuren in alle soorten en maten. In de webshop vind je de meeste figuren van Laroid. Ben je op zoek naar een specifiek figuur en staat deze er niet bij? Wij denken graag met je mee en maken een kartonnen figuur, speciaal voor jou.

De Rotterdamse Skyline

Elke skyline heeft zijn eigen stukje kaart van Rotterdam. Er zijn nog een aantal uniek Rottedams skyline’s van karton over.

Herbruik

Onze kartonnen figuren zijn helemaal uit golfkarton gemaakt. Ons golfkarton bestaat uit drie lagen gegolfd papier. In combinatie met meerdere lagen vlak papier krijgen deze lagen een bepaalde stijfheid en sterkte met stootwerende eigenschappen. De afzonderlijke lagen papier, liners genoemd, bestaan uit sterke gerecyclede papiersoorten.

Nederland is een echt ‘oud papier land’ . We kunnen ons oud papier en karton bijna overal en dicht bij huis inleveren. In 2013 werd in Nederland totaal 2.350.000 ton oud papier en karton ingezameld en gerecycled. Een ton (1.000 kg) oud papier bespaart 3,3 bomen. Dit betekent dat er in Nederland jaarlijks ruim zeven miljoen bomen worden gespaard!

Het karton dat Laroid gebruik bestaat uit ongeveer 75% gerecycled materiaal. De liners aan de binnenkant van het karton zijn gemaakt uit vezels van hout. De houtvezels worden vooral geïmporteerd uit Europa en Noord-Amerika. De vezels zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

ballerina
Inspiration-laroid-picturefrompintrest86

Landkaarten

Wij zoeken stand en land af, op zoek naar de mooiste juweeltjes van landkaarten. We hebben door de tijd heen een behoorlijke voorraad landkaarten verzameld. Zo kan het zijn dat er op de kartonnen figuren in de webshop zomaar een kaart uit 1940 zit. Wij zijn voor hergebruik van materialen. Als het even kan gebruiken we daarom gebruikte kaarten. De uitstraling van een gebruikte kaart heeft karakter. Zo kan het voorkomen dat je vintage gebruikssporen tegen komt op de kartonnen figuren.

Andere bedrukking

De mogelijkheden bij Laroid zijn breed. Naast de sfeervolle en vintage landkaarten gebruiken we ook andere materialen. Voor de ballerina op deze pagina is bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van oud bladmuziek. We houden van vernieuwing en proberen dingen graag uit!

Custom-made figuren

Custom-made figuren zijn onze kartonnen figuren die we speciaal voor je op maat maken. We denken graag buiten de lijntjes. De maatwerk producten die wij met de hand maken geven we daarom net dat kleine beetje extra. Zo ontstaat er iets bijzonders. Om een inrichting, cadeautje of relatiegeschenk helemaal uniek en persoonlijk te maken is het leuk om het kartonnenfiguur helemaal naar eigen smaak en grote te kunnen bestellen. Wij vinden het daarom ook alleen maar leuk om ideeën uit te werken en realiseren!

 

Klik HIER om contact met ons op te nemen

custommade laroid